Χρησιμες οδηγίες πλυσίματος/ useful washing instructions

Find here and use also on our personalised onesies and t-shirts what washing care symbols mean (in worst case scenario hand it over to your mom. SHE WILL KNOW!)

Extend the life of your garments and keep them looking new, longer.

Read Care Labels
Failure to follow the care instructions on clothing is the number one reason an item gets ruined in the wash. These instructions are included by the manufacturer for a reason. Here are some of the most common wash/dry instructions and how to apply them to your garment.

* Better wash your clothes and YOUR CUSTOMISED t-shirts/onesies etc inside out
* Separate clothing by color to avoid color fade and bleeding. Also seperate them according to fabric and care instructions, and finally do was the very dirty clothes seperately!
* Do not overload your washing machine, that way you make sure all garments will be washed properly.
* Take out the wet clothes from the washing machine as soon as cycle finishes.

Βρείτε εδώ κάποια χρήσιμα σύμβολα για να διευκολύνετε της ζωή σας όταν βάζετε πλυντήριο και για να παρατείνετε τη ζωη των ρούχων σας! Αν δε τα καταφέρνετε… δώστε το στη μαμά σας αυτή θα ξέρει!

dosto sti mama

Κάθε ρούχο θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση για να αντέξει, για αυτό ακολουθούμε και τηρούμε πιστά τις οδηγίες και τα σύμβολα πλυσίματος, το ίδιο ισχύει και για τα δικά μας φορμάκια με τις ΟΛΟΔΙΚΕΣ σας στάμπες. Να θυμάστε ότι σε πολλές περιπτώσεις φθοράς δεν ευθύνεται η ποιότητα ενός ρούχου, αλλά η βιασύνη να βάλουμε πλυντήριο για να προλάβουμε να κάνουμε και άλλα χιλια δυο πράγματα (αχχχ).

Λίγες χρησιμες οδηγίες πλυσίματος:

* Ξεμπλέξτε τα άπλυτα σας.
Προτιμότερο να πλένετε τα ρούχα σας από την ανάποδη για να μην ξεθωριάσουν. Πλύνετε τα ¨ευαίσθητα ρούχα¨ μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.
* Ομαδοποιήστε τα άπλυτα σας ρούχα.
Πρώτος και κύριος κανόνας: πλύνετε τα σκούρα με τα σκούρα και τα ανοιχτόχρωμα με τα ανοιχτόχρωμα. Επίσης ξεχωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος του υφάσματός τους και την θερμοκρασία πλυσίματος που αναγράφεται στην ετικέτα τους. Πλύνετε τα πολύ λερωμένα ρούχα ξεχωριστά.
* Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας.
Εάν το πλυντήριό σας είναι γεμάτο πέρα από το κανονικό, τα ρούχα δεν θα επιτρέπουν στον κάδο να περιστρέφεται σωστά με αποτέλεσμα να μην καθαρίσουν απόλυτα. Μπορεί επίσης να παραμείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού.
* Υπολείμματα απορρυπαντικού.
Αν τα ρούχα σας έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο σημαίνει ότι το απορρυπαντικό σας δεν διαλύθηκε σωστά κατά την πλύση, πιθανόν λόγω υπερφόρτωσης του πλυντηρίου ή επειδή χρησιμοποιήσατε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού από το κανονικό. Ξαναπλύνετε τα ρούχα σας με σκέτο νερό και βάλτε λιγότερα ρούχα στο πλυντήριο.
* Βγάλτε αμέσως τα πλυμένα ρούχα από το πλυντήριο.
Τα υγρά ρούχα μυρίζουν περίεργα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μούχλα είναι πιθανό να αναπτυχθεί.

Leave a comment